Yazar Cumali Sever'in dilinden 12 Mart anlatımı

1. 80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi olarak, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden biri olan Cumali Sever'i okulumuzda ağırlamanın büyük mutluluğunu yaşadık. Yazar buluşmamızda, Cumali Sever'in 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve eserleri hakkındaki değerli bilgilerini öğrencilerimizle paylaşması, bizleri derinden etkiledi.

Cumali Sever, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün Türk milleti için taşıdığı önemi ve marşın nasıl bir milli kimlik ve bağımsızlık sembolü haline geldiğini açıklayarak başladı. Öğrencilerimizle, İstiklal Marşı'nın yazılma süreci, Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadeleye katkıları ve marşın bugünkü değeri üzerine derinlemesine bir sohbet gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, idealleri ve eserlerine değinirken, öğrencilerimize onun milli duygularla dolu kalemini ve vatan sevgisini nasıl yansıttığını anlattı. Akif'in sadece bir şair değil, aynı zamanda bir dava adamı olduğunu ve eserlerinde milletinin değerlerine olan sadakatini en yüksek noktada ifade ettiğini vurguladı.

Cumali Sever'in anlatımı sırasında öğrencilerimiz, İstiklal Marşı'nın satır aralarında gizlenmiş olan milli değerlerimizi keşfetme fırsatı buldular. Aynı zamanda, Mehmet Akif Ersoy'un milli mücadeleye verdiği destansı destek ve kaleminin gücü üzerine yapılan vurgular, genç zihinlerde derin izler bıraktı.

Yazar buluşmamızın, öğrencilerimizin milli bilincin gelişimine katkı sağlaması ve İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'un önemini daha iyi anlamalarını sağlaması dileğiyle, Cumali Sever'e teşekkürlerimizi sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla, 80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024